Bij TEDxVeghel sprak Willem Peter de Ridder over kunstmatige intelligentie. Waarom zijn veel mensen bang voor de algoritmes, terwijl kunstmatige intelligentie kan bijdragen aan een leven dat langer gezond, comfortabeler en waardevoller is? Waarom besteden we in Europa (terecht) veel aandacht aan de risico’s en de ethische consequenties, maar blijven de investeringen hier in kunstmatige intelligentie ver achter bij China en de Verenigde Staten?

Iedere technologische revolutie heeft ons nieuwe welvaart en nieuw geluk gebracht. We komen steeds hoger in de piramide van Maslow. Als we kunstmatige intelligentie nemen voor wat het werkelijk is en op de goede manier inzetten, gebeurt dat nu weer. Dan zijn we niet bang voor de algoritmes, maar omarmen we de nieuwe mogelijkheden. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de dystopische verhalen uit de science fiction geen werkelijkheid worden.

Nederlandse versie
English version

Zie ook de website van TedxVeghel.