Boeken

Block 1

Winnen met kunstmatige intelligentie (2020)

Hoe ga je winnen met kunstmatige intelligentie? Dit boek geeft iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van een organisatie inzicht in de mogelijkheden én risico’s van kunstmatige intelligentie.

Als manager, adviseur, directeur, bestuurder of commissaris moet je weten wat de impact van kunstmatige intelligentie is op de markt waarop je actief bent, op de innovatiemogelijkheden, het verdienmodel en de eigen manier van werken. Dit boek geeft antwoord op vragen als: wat komt er op ons af, welke mogelijkheden dienen zich aan en welke strategische opties hebben we?

In Winnen met kunstmatige intelligentie lees je welke nieuwe businessmodellen mogelijk zijn dankzij kunstmatige intelligentie, hoe je een organisatie verandert naar een organisatie die draait op data en kunstmatige intelligentie en wat de impact is op de arbeidsmarkt. Maar er is ook aandacht voor de gevaren, de ethische consequenties en de machtsverschuiving in de wereldeconomie.

Transformatie van een organisatie is moeilijk, maar stilzitten is geen optie voor wie ook in de toekomst relevant wil blijven.

Bestelinfo

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij Managementboek en Bol.com

Wil je het boek uitdelen aan relaties, medewerkers of congresdeelnemers (100+ exemplaren)? Neem dan rechtstreeks contact op via willempeter.deridder@futuresstudies.nl.

Aanbevelingen

“Het boek van Willem Peter de Ridder geeft een uitstekend overzicht van de huidige stand van zaken met betrekking tot thema’s als big data, data analytics en kunstmatige intelligentie. Het boek is op een toegankelijke manier geschreven; dit maakt het boek geschikt voor een grote groep geïnteresseerden binnen bedrijfsleven en overheid.”
Prof. dr. Cees van Halem, emeritus hoogleraar EUR, directeur Erasmus Q-Intelligence (www.erasmusqi.nl)

“Kunstmatige intelligentie zal de komende jaren voor een enorme disruptie zorgen, die in iedere industrie en samenleving voelbaar zal zijn. Willem Peter de Ridder geeft in dit boek een inkijk in de werking van deze technologie evenals de mogelijkheden en uitdagingen bij het toepassen ervan in de praktijk. Een aanrader voor iedereen die zelf aan het stuur wil zitten bij deze fundamentele verandering en de omslag wil maken naar een data en AI gedreven organisatie.”
Raymond van Es, Chief Analytics Officer – Financial Services, Ortec Finance

“Dit tijdige boek biedt de bestuurder alle handvatten om grip te krijgen op ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie. Het biedt inzicht in hoe en waarom het inzetten van machine learning in bedrijfsprocessen niet alleen belangrijk is om bij de tijd te blijven, maar ook noodzakelijk als competitief fundament.”
Roger van Daalen, European Head of Data Science, Vattenfall

Block 2

Digital by Default (2016)

Digitale technologieën zoals sociale media, mobiel, kunstmatige intelligentie, The Internet of Things en robots leiden tot nieuwe business modellen en maken een andere manier van werken noodzakelijk. Er is geen alternatief – alle business wordt digitaal.

Dit boek beschrijft een allesomvattende benadering voor de onvermijdelijke digitale transformatie van de onderneming. Waar moet je op letten bij het digitaliseren van producten en productieprocessen? Welke opties heb je als distributie via platforms verloopt en de machtsverhoudingen in de waardeketen plotseling omslaan? Hoe richt je een organisatie in die innovatief is, snel inspeelt op veranderende omstandigheden en samenwerkt met externe partijen in de crowd?

                       Centrale plaatje
Leiderschap in de digitale transformatie is meer een strategisch managementprobleem dan een technologische uitdaging. Je moet opnieuw uitvinden waar je bedrijf voor staat, een digitaal business model ontwerpen en ingrijpende veranderingen implementeren. Dit boek biedt bestuurders, directeuren, managers en adviseurs van bestaande bedrijven een duidelijk kader voor het het formuleren van een digitale strategie aangevuld met praktisch toepasbare modellen en checklists.

Bestelinfo

Het boek is online verkrijgbaar bij de uitgeverij en bij een groot aantal webwinkels, waaronder Managementboek en Bol.com. Er is ook een e-book beschikbaar.