Wij verzorgen colleges in verschillende executive en professional education programma’s van universiteiten en andere opleidingsinstituten. In deze colleges delen wij zowel onze kennis als methoden. 

Futures Studies is geregistreerd in het CRKBO Register docenten

Onderstaande opleidingen zijn (mede) door ons ontworpen en samengesteld.

 

Bestand:Logo Erasmus Universiteit Rotterdam.svg - Wikipedia

Strategische kijk op kunstmatige intelligentie

Wie zich oriënteert op de concurrentiepositie en strategische ontwikkeling van een organisatie kan niet om kunstmatige intelligentie en geavanceerde Data Analytics heen. We kijken tijdens dit programma door een strategische bril naar mogelijkheden om met behulp van kunstmatige intelligentie de huidige manier van werken te optimaliseren én nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Daarbij hebben we ook aandacht voor de juridische risico’s en ethische consequenties.

We bieden u zowel theoretische raamwerken als voorbeelden uit de praktijk die u kunt gebruiken voor uw eigen strategische roadmap. Tevens krijgt u inzicht in de kritische succesfactoren bij de implementatie in uw organisatie.

Dit programma is bedoeld voor bestuurders, directieleden, (senior) managers, strategen en adviseurs, zowel uit de private als de publieke sector. Het programma richt zich primair op degenen die (mede-) verantwoordelijk zijn voor de strategische oriëntatie van de organisatie en voor innovatie.

Bestand:Logo Erasmus Universiteit Rotterdam.svg - Wikipedia

Digitale transformatie voor commissarissen en toezichthouders

De masterclass ‘Digitale transformatie voor commissarissen en toezichthouders’ biedt inzicht in de rol die commissarissen en toezichthouders spelen in het aanjagen én beheersen van de digitale transformatie. We bespreken waar u op moet letten en welke vragen u kunt stellen. Maakt het bestuur voldoende gebruik van de mogelijkheden? Worden de risico’s onderkend en voldoende beheerst? Is de governance bevorderend of belemmerend voor digitale innovatie? Hebben we de juiste mensen aan boord? 

Deze masterclass is bedoeld voor commissarissen en toezichthouders, zowel in de private als de publieke sector. Specifieke ervaring met ICT of digitalisering is geen vereiste. 

Werken bij TIAS School for Business and Society | Glassdoor.nl

Masterclass Toekomstverkenning

De toekomst laat zich niet exact voorspellen. Toch maken organisaties regelmatig keuzes die een impact hebben op langere termijn (5 tot 10 jaar). Het kan gaan om investeringen in infrastructuur, het op een andere leest schoeien van het HRM-beleid of het aangaan van strategische allianties. Technieken die verschillende toekomstige scenario’s zichtbaar maken helpen je bij het kiezen van de juiste strategie.

Deze masterclass is helemaal toegesneden op managers met een strategische positie binnen de organisatie. Je wilt ontwikkelingen in de markt en in de maatschappij omzetten in kansen. Je wilt vooruitkijken en klaar zijn voor wat er komen gaat.Je hebt een brede visie en kunt trends vertalen naar meerdere disciplines binnen de organisatie: logistiek, HRM, productontwikkeling of marketing.

Ook al lijkt de toekomst moeilijk te voorspellen, er zijn concrete methodes om de toekomst te analyseren. Je maakt kennis met deze methodes en verdiept je in hun werking, mogelijkheden en betrouwbaarheid.